7.06.2024

Я Маріуполь. Житло

Ремонт завершено: ще понад 200 маріупольських родин отримають соціальне житло у Дніпрі

Завершено  ремонт та укомплектовано меблями кімнати соціального житла для маріупольців у 10-поверховій будівлі гуртожитку Дніпровського національного університету, яку передали у тимчасове користування маріупольській громаді. Невдовзі сюди заселяться понад 200 родин з Маріуполя, які найбільше потребують підтримки. Перші сертифікати на житло вже видали, а поетапне заселення почнеться після 20 червня.

 

Для маріупольців, як і для більшості ВПО, питання житла залишається найбільшим викликом, тому разом з партнерами Маріупольська міська рада на чолі з мером Вадимом Бойченком робить все можливе для забезпечення людей соціальним житлом.

 

Це вже друге соціальне житло для маріупольців у Дніпрі створене в рамках програми Маріупольської міської ради «ЯМаріуполь. Житло».

 

Представники партнерів за проєктом "ЯМаріуполь. Житло"

 

У 10-поверховій будівлі вже повністю завершили ремонт: оновили внутрішньобудинкові системи та виконали оздоблювальні роботи, обладнали приміщення сучасною сантехнікою та побутовим обладнанням, облаштували зручну та доступну інфраструктуру. Тут буде зручно та комфортно, як великим родинам, так і людям похилого віку, адже для всіх створені відповідні умови.

 

Сертифікати на тимчасове житло першим родинам вручив мер Маріуполя Вадим Бойченко. Це малозабезпечені, багатодітні сім'ї та родини військовослужбовців.

 

 

«Дякую за допомогу та підтримку нашим надійним партнерам без яких, цей проєкт неможливо було б реалізувати — Уряду Франції та Міжнародної організації з міграції. Також дякую командам Донецької та Дніпропетровської ОДА, очільнику міста Дніпро Борису Філатову та всім нашим друзям, які допомагають покращити життя маріупольців. Завдяки нашій спільній роботі вдалось створити справді дієвий інструмент допомоги людям. Знаю, що разом ми зможемо допомогти більшій кількості, постраждалих від війни, людей та зберегти їх потенціал для післявоєнного відновлення України», - Вадим Бойченко.

 

Наразі програма «ЯМаріуполь. Житло» розширюється на інші регіони України, що дозволить надати соціальне житло тисячам родинам переселенців з Маріуполя.

 

Довідка: Проєкт реалізується при підтримці Урядів Франції та України, Міжнародної організації з міграції (МОМ), Гуманітарної місії «Проліска» за підтримки Гуманітарного фонду для України Управління ООН з координації гуманітарних справ, компанії SCM Ріната Ахметова.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778