18.07.2024

Я Маріуполь. Житло

У Дніпрі заселили перші родини маріупольців до нового соціального житла

Перші родини маріупольців отримали ключі від квартир-студій у 10-ти поверховому приміщенні Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара. Тут тепер створено сучасне соціальне житло. Проведений ремонт, кімнати укомплектовані меблями, зроблені сучасні побутові зони, дитячі кімнати, коворкінг, спортивну залу - усе для комфортного проживання людей. 

 

Всього у гуртожитку проживатиме 200 родин маріупольців. Серед них – багатодітні сім’ї, родини військових,  пенсіонери, люди з інвалідністю. Заселення відбувається поетапно. На першому етапі - заселять 43 родини. Згодом сюди заїдуть ще понад 150 сімей.

 

 

"Завдяки нашим партнерам нам вдається реалізовувати амбітні проєкти підтримки маріупольців. Дякую Уряду Франції, який був надійним партнером у мирному Маріуполі і сьогодні продовжує співпрацювати з нашою громадою заради вирішення проблеми житла. Наразі йде ремонт ще в п'яти будівлях. Всього у Дніпрі понад 450 родин маріупольців зможуть проживати у соціальному житлі", – мер Маріуполя Вадим Бойченко. 


 
Для підвищення рівня довіри з боку міжнародних партнерів було впроваджено нову прозору модель співпраці. Згідно з нею Маріупольська міська рада виходить з замовленням, надає технічне та візуальне завдання. А донор самостійно обирає виконавця робіт, який проводить тендери, контролює фінанси.

 

Регіональний менеджер Міжнародної організації з міграції (МОМ) Лейла Салехівареш зазначила важливість обʼєднання зусиль заради підтримки переселенців:

"Нам, як організації дуже приємно брати участь у цьому проєкті, який надає якісні приміщення для тимчасового проживання, щоб підтримати людей у важких умовах війни".

 

 

Фонд Ріната Ахметова профінансував облаштування в гуртожитках зон спільного користування - кухонь, ігрових, коворкінгів, дитячих майданчиків. 

 

"До відновлення Маріуполя після його звільнення ключове - зберегти маріупольську громаду, зберегти її енергію, її ресурс. Великою мірою заради цього ⁠Маріупольська міська рада за підтримки партнерів, зокрема, Фонду Ріната Ахметова, вирішує проблему житла. Яке стає для них не тільки прихистком, але й осередком Маріуполя в різних містах України", - зазначила директорка з комунікацій SCM, членкиня наглядової ради ГО "Mariupol Reborn" Наталія Ємченко.

 

Проєкт "ЯМаріуполь. Житло" реалізується при підтримці Уряду Франції, Міжнародної організації з міграції (МОМ), Гуманітарної місії "Проліска" та ООН. У планах – розширення географії програми на Чернівці, Запоріжжя, Кропивницький, Івано-Франківськ та Київ.

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778