14.10.2023

Центри підтримки

Безперервна гуманітарна підтримка маріупольців: 8 тисяч тонн за півтора роки

В наших центрах кожен маріуполець може отримати гуманітарну допомогу. Протягом півтора роки роботи мережі через центри «ЯМаріуполь» маріупольським родинам було видано понад 383 тисячі продуктових наборів та 147 тисяч гігієнічних. Майже кожен співробітник центру за цей період видав 21 тонну підтримки переселенцям. 

 

«Ці великі цифри – результат нашої спільної роботи. Об’єднавши зусилля, ми створили для маріупольців можливість отримувати своєчасну базову допомогу. «ЯМаріуполь» – це про підтримку, турботу та повернення до життя людей», – мер Маріуполя Вадим Бойченко.

 

Завдяки співпраці із нашими міжнародними партнерами в центрах «ЯМаріуполь» налагоджено безперебійну гуманітарну підтримку. Так гігієнічні набори, в тому числі від Міжнародної Організації з Міграції, надаються родинам один раз на три місяці. Щомісяця родини маріупольців отримують продуктові набори від Маріупольської міської ради. 

 

«Коли разом з чоловіком виїхали з Маріуполя, ми отримали першу гуманітарну допомогу в Хмельницькому. З цього самого часу продовжуємо її отримувати і надалі, та бачимо як і досі "ЯМаріуполь" піклується про нас», – розповідає маріупольчанка Лілія Семенівна, яка прийшла до правобережного центру столиці за черговим набором.

 

Пані Катерина у Черкасах зазначає, що маріупольська громада більш за всі інші підтримує своїх жителів в евакуації: «Ця допомога, такі набори, дійсно рятує. Коли в розмовах зі знайомими порівнюємо себе з ВПО з інших громад, то розуміємо, наскільки нам, в деякому сенсі, пощастило».

 

Інфографіка

 

Тож дякуємо усім нашим партнерам, які допомагають нам на шляху всебічної підтримки маріупольців! Працюємо заради єдиного результату.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778