3.10.2023

Центри підтримки

День міста Марії відзначили великою маріупольською родиною

До Дня міста всі центри «ЯМаріуполь» перетворилися на справжнє місце сили для кожного маріупольця і об'єднали спогади про мирну домівку та надії на українське майбутнє Маріуполя. У кожному з заходів, у кожному привітанні відчувалась підтримка один одного та любов до рідного міста. Маріуполь продовжує жити у своїх людях і ми його майбутнє.

 

«Зараз навколо дати святкування нашого міста є багато різних думок. І це не диво, адже у Маріуполя дійсно багата історія. Але справжня цінність міста не в датах та періодах, а в його людях, в маріупольцях. Душа українського Маріуполя живе в кожному з нас, - зазначив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко. - З датою Дня міста у кожного пов’язані особливі та теплі спогади. Але найважливішою подією для Маріуполя, на яку ми всі чекаємо, стане його звільнення від окупантів та повернення під український прапор. На цей день очікують усі маріупольці – у різних куточках України та за кордоном. І він буде знаковим не лише для маріупольців, а й для всього світу».

 

Від Запоріжжя до Ужгороду на святкових заходах лунали теплі привітання рідного міста та найкращі побажання від кожного з великої маріупольської родини.

 

До Дня народження міста Маріуполь, відбулося відкриття виставки «Таким ми тебе знаємо, місто краси та надії». Це частина Художнього альянсу між містами Ужгород і Маріуполь яка об'єдналась в мистецтві.

 

Виставка картин про Маріуполь до Дня міста

 

Площа Свободи і Миру у Маріуполі

 

У Тернополі подія пройшла з музичними виступами, віршами, живим спілкуванням та благодійною ярмаркою. Також маріупольці могли поласували маріупольськими стравами - шмушем, рулетиками з баклажанів та чебуреками. 

 

Благодійна ярморка

 

У Рівному роздали символічні підвіски із зображенням якоря та підвіски з надписом -  «З Маріуполем у серці».  А на малечу чекало бульбашкове шоу, веселі ігри, запальні танці з клоунами та смачний сюрприз  від ТМ «Ласунка».

 

Святкове шоу мильних бульбашок

 

У Львові напередодні Дня міста провели майстер-клас з розпису пряників. Захоплююче кулінарне навчання дозволило створити не тільки смачні та красиві ласощі до чаю, але й чудові подарунки із символікою рідного міста. Також у дворі центру співали гімн та слухали музикантів. 

 

Майстер-клас з розпису пряників

 

Діти й дорослі співають гімн України

 

В місті Калуш до нашого центру завітали гості та друзі з громадської організації Оксіджен Україна й привітали з Днем міста Маріуполя. Разом з гостями маріупольці поспілкувались, провели ігри та активності, поділились історією рідного міста та розказали цікаві факти, а також віддячили за привітання подарунками з символами Маріуполя.

 

Волонтери привітали маріупольців з Днем міста

 

У Черкасах провели квест та вибудовували I 💙M. Любителі загадок та активного відпочинку виповнювали цікаві завдання та шукали паралелі між Маріуполем та Черкасами. Також центр «ЯМаріуполь» долучився до благодійної акції та дарував перехожим на вулиці серця та браслети з надписами «Маріуполь - це Україна!» та «Моє серце - сталь!»

 

Маріупольці вибудували  I 💙M

 

Дуже крута та смачна презентація «Родинна страва Маріупольців» відбулась у Кривому Розі напередодні Дня міста Марії біля центру «ЯМаріуполь». Кожна з родин-учасниці приготувала, свою смачну та цікаву страву. Різноманіття вражало - чір-чіри, іспанський соус, салати, пиріг з яблуками, солоні та солодкі рулети та багато ще іншого.

 

Презентація страв від маріупольців до Дня міста

 

 В Одесі до центру «ЯМаріуполь» завітав танцювальний дует «Гармонія»  зі своїми яскравими танцювальними номерами. Також відбувся дебют новоствореного маріупольського хору «Мрія», що вразив всіх присутніх своїм чарівним співом.

 

Святкування до Дня Маріуполя

 

Святкування до Дня міста у Кропивницькому проходило на базі реабілітаційного центру «Hippos», де під час заходу маріупольці дарували кропивничанам зроблені малечею брошки з символікою Маріуполя. А ще відбулась вікторина на якій маріупольці відповідали на питання, демонструючи свої знання про місто Марії.

 

Святкування до Дня міста на базі реабілітаційного центру «Hippos»

 

У Києві до дня міста пройшов музичний вечір. Виступи підготовили талановиті маріупольчанки Олена Перканюк, Аріна Пустовіт та Ольга Березняк. А ще були солодощі, торти та різноманітний чай, які зробили вечір ще більш затишним. 

 

У Запоріжжі для маріупольців підготували насичену програму з цікавими майстер-класами, смаколиками від друзів центру, активностями для діточок і дорослих та розіграш подарунків.

 

До Дня міста Маріуполя в чернівецькій Резиденції молоді маріупольці однією родиною зібрались в Мистецькій вітальні. Теплі слова та творчі вітання маріупольцям подарували заслужена артистка України Олена Урсуляк, автор і виконавиця співаної поезії Лариса Бережан-Маркуляк, а також маріупольські таланти Ірада Керімова та Даня Граф. Привітати завітав заступник голови Чернівців Юрій Лесюк.

 

Святковий захід для маріупольців у чернівецькому центрі підтримки

 

А одними з найважливіших побажань на День міста від маріупольців у кожному куточку нашої країни були Перемога та оновлення. Бо наші люди вже готові відбудовувати та робити своє рідне місто найкращим. Отже Маріуполь продовжує жити в своїх людях!

 

Діти та дорослі вірять в його українське майбутнє, хочуть для нього найкращого та мріють повернутися до міста біля моря.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778