14.03.2024

Центри підтримки

Допомагаємо родинам військовослужбовців

Команда мера Маріуполя Вадима Бойченка піклується про психологічну підтримку маріупольців. Для цього у всіх центрах працюють професійні фахівці, які проводять консультації та заходи. Діє у «ЯМаріуполь» і проєкт «Ветерани», в рамках якого Помічники ветеранів допомагають захисникам та їх сім‘ям. Серед послуг –  комплексний психологічний супровід.

 

Так, у Івано-Франківську пройшов захід для дружин військових разом з психологинею центру та фахівцем з культурних проєктів. В рамках проєкту «Ветерани» була проведена зустріч, присвячена ароматам і їх впливу на психіку. Під час заходу учасники говорили про використання ароматів у ароматерапії та аромамаслах. Цей напрям у психології дозволяє використовувати ефірні олії для звільнення від негативних блоків на рівні підсвідомості.

 

«Цей захід відкрив для мене зовсім новий світ ароматів, я зрозуміла, як вони можуть позитивно впливати на моє самопочуття та емоційний стан», – розповідає пані Наталя.

 

У Вінниці з психологом створювали креативні поробки із натуральних матеріалів. Використовували кукурудзяне листя. З його допомогою втілювали у життя неповторні образи: красиві мальви та лялечки-обереги для домівки.
 

Жінки військовослужбовців створили мальви та лялечки-обереги для домівки

 

У Черкасах пройшла психологічна корекція особистості. Це спеціальний комплекс заходів, які впливають на зміну стану психіки з негативної на позитивну.

 

«Бувають моменти, коли самій важко справлятися та брати себе в руки. А робота з психологом та підтримка Помічника ветерана допомагає відновити емоційну стійкість та рівновагу», - ділиться враженнями від заходу маріупольчанка Олена.
 

Відбувається психологічна корекція особистості

 

А у Вінниці відбувся захід для родин військовослужбовців «Я тут, а він там».  Маріупольчанки ділились своїми переживаннями та взяли участь у цікавій практиці «Метафоричні карти».

 

Командою Маріупольської міської ради ведеться робота з надання всебічної допомоги та підтримки родин військових. Ми знаємо, як це важливо сьогодні і тому і надалі будемо активно працювати у цьому напрямку.

 

Захід для родин військовослужбовців у Вінниці - жінки виготовили патріотичні поробки

 

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778