21.09.2023

Я Маріуполь. Житло

Литовські та латвійські партнери передали меблі для облаштування соціального житла для маріупольських переселенців

До столичного центру «ЯМаріуполь» завітала делегація з Латвії та Литви. Вона передала сучасні складні меблі для облаштування соціальних кімнат для маріупольців. Це пілотна співпраця із допомогою в оснащенні гуртожитку у Дніпрі. 

 

Згідно ній перші дві кімнати мають облаштувати мобільними ліжками, столами, стільцями та шафами. Виробила меблі литовська компанія UAB DUV у співпраці з латвійською компанією деревообробної промисловості Latvijas Finieris.

 

Кімнати, які повністю обладнані складними меблями

 

Складні меблі від партнерів

 

В ході зустрічі партнери ознайомилися з роботою центру «ЯМаріуполь» та підкреслили важливість базових послуг, які отримують маріупольці. 

 

«Ця робота неймовірна і дуже потрібна. Ми будемо працювати разом далі і будемо шукати ресурси для підтримки», – представник Торгово-промислової палати Латвії в Україні Вячеслав Радько.

 

Спілкування у центрі «ЯМаріуполь»

 

Перший гуртожиток у Дніпрі для маріупольців трансформувався за програмою «ЯМаріуполь. Житло». Цей пілотний проєкт дав старт двом іншим, де соціальне житло отримають 360 маріупольських родин, а це понад 1 000 людей.

 

«Дякую нашим партнерам з Литви та Латвії за підтримку маріупольських переселенців. Країни Прибалтики серед перших прийшли на допомогу маріупольцям на початку повномасштабного вторгнення та продовжують підтримувати людей зараз. Я сподіваюся на подальшу співпрацю. Зараз ми об’єднуємо усіх партнерів та донорів навколо вирішення житлового питання для маріупольців, створення соціального житла для переселенців та комфортних умов для проживання», – мер Маріуполя Вадим Бойченко.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778