17.06.2023

Центри підтримки

Маріупольська освіта в евакуації: вітаємо випускників та підтримуємо молодь

медалі та грамоти

У столичному центрі «ЯМаріуполь» привітали випускників одинадцятих класів шести маріупольських шкіл, які торік відновили свою роботу. А в Маріупольському міському ліцеї, що в евакуації об’єднав три навчальні заклади та тимчасово переїхав до Пущі-Водиці, видали свідоцтва 63 старшокласникам. Ми продовжуємо підтримувати освіту Маріуполя та готуємося до її відродження після визволення міста.


Торік у вересні було відновлено роботу маріупольських шкіл № 10, 29, 47, 48, 54, 66. Вони й в евакуації подовжили допомагати маріупольцям здобувати знання та йти впевнено по життю. Наразі 32 учня маріупольських шкіл закінчили їх з золотою медаллю, двоє – зі срібною. Медалістів та педагогів привітали на урочистому заході в центрі «ЯМаріуполь» Київ.

 

Когут вітає  випускників та педагогів

 

Окрім свідоцтв, учасники заходу отримали подарункові набори від Маріупольської міської ради, а вчителі – подяки.

 

подяка вчителям

 

«Дякую вчителям, які зробили свій вибір на користь України та разом з нами продовжують зберігати маріупольську освіту. Власним прикладом вони виховують молодь. Наші випускники – гідне майбутнє України. Після звільнення повернемося і будемо разом будувати українську освіту та Маріуполь», – зазначив на заході перший заступник міського голови Михайло Когут.

 

урочистий захід у ліцеї

 

Також відзначили свій випускний та отримали свідоцтва 63 старшокласника  Маріупольського міського ліцею. В цей день до закладу приїхали та привітали молодь із завершенням навчання перший заступник міського голови Маріуполя Михайло Когут, заступниця мера Олена Парамонова та голова Оболонської райадміністрації Кирило Фесик.


«Маріупольський ліцей зміг зберегти освітян міста та зробив усе, щоб маріупольські діти отримали гідну освіту. Тут вони виховують нове покоління молоді. Дякую Київській міській раді за підтримку. Разом ми зуміли зберегти найцінніше – потенціал наших дітей. Вони – майбутнє України та Маріуполя», – Михайло Когут. 

 

Когут вітає випускників ліцею

 

Він передав подарунки випускникам та вчителям. Після церемонії гості оглянули заклад, де створені всі умови для дітей. 

 

Гості оглядають один з навчальних класів ліцею


Не дивлячись на те, що наші учні знаходяться у різних містах України та Європи – муніципалітет Маріуполя продовжує робити усе, аби вони мали можливість здобувати якісну маріупольську освіту. Через центри «ЯМаріуполь» допомагають створювати умови для навчання. Зокрема, видано 375 рюкзаків першокласникам, 3510 канцелярських наборів для учнів, 630 ноутбуків для випускників шкіл та студентів першого курсу. Крім того, реалізується програма «Діти», де хлопчики та дівчатка пільгової категорії отримують необхідну техніку для навчання та розвитку.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778