21.12.2023

Допомога ЗСУ

Маріупольці прискорюють перемогу: плетуть маскувальні сітки та виготовляють окопні свічки

По всій мережі центрів «ЯМаріуполь» допомога українським військовим – щоденна справа. Бо Перемогу потрібно кувати і на фронті, і в тилу. Долучаються усі охочі: плетуть маскувальні сітки, приносять теплу допомогу й гостинці для військових, перетворюють пусті бляшанки на окопні свічки, донатять та беруть участь у різноманітних акціях на підтримку військових.

 

В чернівецькому центрі маріупольські й місцеві жінки плетуть маскувальні сітки, які з нетерпінням чекають захисники на передовій.

 

«Наш волонтерський рух «МИ РАЗОМ», вже відправив на фронт 231 квадратний метр сіток. І ми не будемо зупинятись», – говорять майстрині-волонтерки, маріупольчанка Романа та чернівчанка Катерина.

 

Процес виготовлення маскувальних сіток у чернівецькому центрі

 

Окрім того, в'яжуть у «ЯМаріуполь» Чернівці й шарфи, а на майстер-класах виготовляють окопні свічки. Так для «вогників Перемоги» співробітниками центру та маріупольцями було зібрано 1400 бляшанок. З них 570 майстрині перетворили на свічки, з яких 420 вже відправили нашим бійцям.

 

Доєднувалися й ті маріупольці, які мешкають в селі Карапчів Вижницького району. Алла Повод та Ганна Алістратова подивилися на технологію, вдома зробили окопні свічки та передали «ЯМаріуполь».

 

«Бажання якось допомогти хлопцям, щоб не мерзли, стало нашим головним імпульсом до справи, – розповідає Ганна. – Ми вклали у «вогники» частинку себе, аби воїни відчули нашу турботу. Щодня молимося, щоб війна скоріш закінчилася Перемогою і щоб наші герої всі були живі-здорові».

 

Алла Повод та Ганна Алістратова вдома зробили окопні свічки та передали «ЯМаріуполь»

 

Потреба в сітках, свічках та теплих речах на фронті є постійно і зайвих рук в цьому не буває. Так в Одесі маріупольці центру «ЯМаріуполь» разом з іншими переселенцями «Гончаренко Центр» завжди знаходять час для плетіння маскувальних сіток.

 

«Вже не вперше приєднуюсь до плетіння маскувальних сіток. Хоч пару годин приділю для створення захисту наших хлопців», – каже маріупольчанка Ніна.

 

Жіночки в Одесі виготовляють сітки

 

У Львові маскувальні сітки плетуть у побутовому центрі «ЯМаріуполь. Турбота».

 

«Після вимушеного переїзду до Львова, коли ми дивом врятувалися з Маріуполя, я з родиною намагаюсь всіляко допомагати ЗСУ. Щоб наші рідні захисники відчували міцний тил і допомогу, – розповідає маріупольчанка Лідія Марковська. – Хоча плетіння сіток – це найменше, що кожний із нас може зробити, але це дуже необхідна допомога. Я дуже хочу, щоб кожен, знаходив час та робив свій вклад у Перемогу».

 

Нещодавно черговий вантаж з маскувальними сітками зі Львова було відправлено до захисників. У благодійному перевезенні вантажу допомогла Nova Poshta Humanitarian.

 

Виготовлена у Львові маскувальна сітка

 

Маріупольці у кожному з мережі центрів підтримки й не тільки роблять все задля того, щоб забезпечити захист наших військових в жорстких умовах на передовій.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778