4.09.2023

Допомога ЗСУ

Маріупольці шанують пам'ять загиблих захисників та збирають донати на підтримку ЗСУ

29 серпня – до Дня пам’яті захисників України у низці центрів «ЯМаріуполь» пройшли пам'ятні заходи. Маріупольці проводили благодійні акції на підтримку ЗСУ,  виготовляли соняшники, які є символом загиблих воїнів, а також брали участь у заходах на честь захисників.

 

Маріупольська малеча разом із дорослими до Дня пам'яті виготовляли соняшники на майстер-класах у Львові та Тернополі. Ці квіти здавна вважали символом любові до Батьківщини. Адже Україна для кожного із загиблих воїнів це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім. Усі власноруч зроблені квіти соняха маріупольські діти подарували нашим незламним захисникам та захисницям, як символ пам’яті та з вірою у Перемогу.

 

Маріупольці виготовляють символ памяті про загиблих Героїв - соняшники

 

«Своєю роботою я вшанувала пам'ять воїнів України. Це зараз дуже важливо, адже – це ціна за нашу свободу та незалежність. Маємо пам'ятати кожного», – поділилася думками Ганна, учасниця майстер-класу у Тернополі. 

 

Заходи на честь ЗСУ

 

Також маріупольці доєднались до загальнонаціональної хвилини мовчання. У Тернополі вшанування пам'яті відбулось на театральному майдані. Знаковою подією на заході стало мовчазне спецпогашення нової благодійної поштової марки «Вічна памʼять», яку створив заслужений художник України, тернополянин Олег Шуляк. 

 

Погашення марки

 

У столиці маріупольці в бібліотеці імені Котляревського відвідали показ фільму «Іловайськ 2014. Батальйон «Донбас», який розповідає про російсько-українську війну на Донецькому напрямку в період 2014 року.

 

У Рівному та Івано-Франківську центри «ЯМаріуполь» долучилися до патріотичних забігів – «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» та «Вишиванка IF RUN». 

 

Вихователька центру "ЯМаріуполь" взяла участь у благодійному забігу на честь полеглих захисників

 

Вихователька центру «ЯМаріуполь» (Рівне) Ірина Сумятіна здолала дистанцію в памʼять про загиблого Героя-маріупольця Ігора Люшина.

 

«Я бігла за нашого Героя-сержанта. Захищаючи Україну від ворога Ігор віддав своє життя, загинув на Луганщині в квітні цього року. У нього залишилось двоє неповнолітніх діток», – розповідає жінка.

 

На заході у Франківську маріупольці допомогли у зборі коштів для ЗСУ. Дорослі бігуни змагалися на дистанціях 3 та 9 км, діти — на 50, 100 та 200 метрів. Всі зібрані кошти спрямують на підтримку військових.

 

«Герої не вмирають... вони вічно будуть жити у наших серцях, в поколіннях мільйонів українців, в нашій історії. Вони віддали свої життя за незалежність країни, за вільне майбутнє, за безпеку наших родин, – зазначив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко і додав. – В наших силах, в пам'ять про героїв, будувати те майбутнє, за яке наші захисники та захисниці, запекло боролися та віддали своє життя. Дякуємо за кожний день! Слава Україні! Героям слава!»

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778