9.11.2023

Центри підтримки

Медична підтримка для маріупольців від Товариства Червоного Хреста

У цей важкий час багато хто з маріупольців опинився у складних життєвих умовах, які потребують підтримки у лікарських препаратах, отриманні кваліфікованої допомоги та фахових рекомендацій. Завдяки партнерам ми надаємо таку підтримку. Так, у центрах «ЯМаріуполь» обласні організації Товариства Червоного Хреста України підтримують наших земляків наданням медичної та інформаційної допомоги. 

 

Тернопільська обласна організація Товариства Червоного Хреста України допомагає слідкувати за здоров‘ям маріупольців у Тернополі. Вони приїздять до центру «ЯМаріуполь» майже кожного тижня.

 

Маріупольці приходять і отримують: консультації лікаря з подальшими рекомендаціями, аналіз крові на глюкозу, електрокардіографію та пікфлуометрію, медикаменти для лікування гіпертонічної хвороби, ішемічної хвороби серця, цукрового діабету 2 типу та інші. А також фахівці організації проводять консультації з приводу отримання послуг в медичних установах згідно «Програми медичних гарантій».

 

До нашого центру у Тернополі звернувся за допомогою пан Михайло. Чоловік поділився своїми враженнями після консультації спеціалістів: «Бувають проблеми із тиском. Дуже вдячний за ліки та поради від лікаря. Ви робите неймовірну справу, допомагаючи людям».

 

Маріуполець Микола вже скористався послугами лікарів і залишився задоволеним: «Лікарі ввічливі, допомогу надають професійно. Дякую їм за це».

 

Так само на базі наших центрів «ЯМаріуполь» фахівці Товариства Червоного Хреста України допомагають маріупольцям і у Хмельницькому, і в Івано-Франківську. Окрім того, фахівці організації проводять серйозну інформаційну роботу.

 

Інформаційна робота Червоного Хреста України

 

Наприклад, у Черкасах за участі представників Товариства Червоного Хреста у центрі «ЯМаріуполь»  відбулася інформаційна сесія «Безпечніша поведінка, підвищення обізнаності про ризики мін/ВЗВ в Україні». Це вкрай важлива тема. Під час війни життєво необхідно знати і дотримуватися основних правил поведінки на потенційно небезпечних територіях, де можуть бути вибухонебезпечні предмети та пристрої. 

 

Бережемо життя та піклуємось про здоров'я разом!

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778