27.10.2023

Центри підтримки

Мова єднає! Маріупольці взяли участь у написанні Диктанту Національної Єдності

Сьогодні маріупольці різного віку у різних містах України та за кордоном приєдналися до написання Диктанту Національної Єдності. Зокрема, багато з них прийшли до наших центрів «ЯМаріуполь» чи інших, організованих ними, майданчиків, де були створені усі умови для цього.

 

Тема Диктанту Національної Єдності, «Дороги України», близька для маріупольців, бо кожен з нас мріє про дорогу додому – до українського Маріуполя. І ми віримо, що так і буде. 

 

Маріупольці у Вінниці пишуть диктант

 

Автором цьогорічного тексту стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Читав його актор Олексій Гнатковський, який зіграв Івана Довбуша у фільмі «Довбуш».

 

У Львові до центру прийшла пані Антоніна Щербак з 8-річною онукою Нікою. Вони вперше писали такий диктант:«Було дуже страшно, але ми впоралися. Онука вчить зараз українську. Дуже сподобалося, дякуємо за ініціативу».

 

Пані Антоніна Щербак з 8-річною онукою Нікою пишуть Диктант Національної Єдності

 

У Вінниці прийшов перевірити свої сили в українській мові хлопчик Андрій: «Дякую захисникам та захисницям, завдяки яким ми можемо жити та писати диктант».

 

У Тернополі Тетяна Іванкова вже не перший рік бере участь у написанні диктанту. За її словами, він обʼєднує та демонструє нашу ідентичність. А ось до ужгородського центру завітала 81-річна Валентина Сергіївна. Вона вперше писала диктант і була дуже вдячна за таку ініціативу, яка обʼєднала маріупольців.

 

Українська мова єднає!

 

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778