1.08.2023

Центри підтримки

Наші лікарі на варті здоров'я маріупольців

Для маріупольців важлива доступна та кваліфікована медична допомога. Адже після пережитої блокажи та окупації, необхідне якісне піклування та супровід професіоналів. Саме тому в центрах "ЯМаріуполь" працюють лікарі, які проводять обстеження та надають потрібні рекомендації. На сьогодні медичну допомогу у наших фахівців отримали понад 42 тисяч маріупольців. І лікарі Маріуполя продовжують рятувати життя наших містян в евакуації. 

 

Маріупольські лікарі, як вартові життя, продовжують піклуватися про здоров'я  переселенців та підтримувати необхідною допомогою так само віддано, як виконували свій обов'язок лікарі у блокадному Маріуполі. Тоді під постійними обстрілами, при дефіциті медикаментів, без світла – вони рятували життя людей. 

 

Наприклад, Олена Колода була головним лікарем протитуберкульозного диспансеру Лівобережного району. Тож обстріли почалися чи не з першого дня. 

 

«З 2 березня у нас не було газу, світла, а головне – не вистачало медикаментів. Цілодобово перебували на роботі. Рятували пацієнтів, як могли», – згадує лікарка.

 

В один з авіанальотів рухнув дах, троє пацієнтів – померли під уламками. Олена Колода із п'ятьма працівниками залишалася з пацієнтами до останнього. 27 березня вона поїхала додому, а назад вже дістатися не вдалося...

 

Наразі лікарка працює в ужгородському центрі «ЯМаріуполь» та разом з іншими колегами нашої мережі осередків турботи підтримує здоров'я маріупольців в евакуації.

 

Так, у Львові медичну оборону тримає Ірина Дагаєва. Жінка понад 40 років працювала у лікарні №9 отоларингологом. Зараз допомагає усім, хто приходить на прийом: «Усі хвороби на початкових етапах, без належного лікування, можуть призвести до ускладнень. Моя мета – забезпечити гарне самопочуття усіх».

 

Звичайно ж маріупольці відчувають таку підтримку від усіх лікарів, які працюють у мережі центрів «ЯМаріуполь». 

 

«Дякую за консультацію. Зручно, що можна отримати не тільки гуманітарну допомогу, а ще й звернутися із проблемами здоров‘я», – зазначає Ксенія із Ужгорода. 

 

«Вдячна центру за допомогу в усіх питаннях, особливо, що стосується здоров'я. Для нас це важливо», – додає Вероніка Макарова із Івано-Франківська. 

 

Тож дякуємо янголам життя у білих халатах та продовжуємо піклуватися про здоров'я людей разом.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778