11.07.2023

Центри підтримки

Піклуємося про психологічне здоров'я кожного нашого маріупольця

Під час війни важливо піклуватись про психічне та ментальне здоров'я маріупольців в евакуації незалежно від їх віку, допомагати їм долати бар'єри та внутрішні перешкоди, адже всі вони пройшли крізь біль та труднощі. У кожному з мережі центрів «ЯМаріуполь» працюють психологи, проходять колективні зустрічі підтримки й дитячі терапевтичні заняття.

 

Якщо в людини болить голова вона йде до невролога, якщо хоче бути міцним – у спортзал, якщо турбують душевні переживання – до психолога. Звернувшись по допомогу у наших центрах «ЯМаріуполь» маріупольці разом з психологом обговорюють та розкривають свій ресурсний стан, формують мотивацію працювати над власними бажаннями та установками, знаходять внутрішній баланс й шляхи розв'язання власних проблем.

 

Так, у Кривому Розі за психологічною допомогою звернулась Олена зі скаргами на стан пригніченості, роздратованості, похмурості, нездатності відчувати радість. Під час консультації зосередились на опрацюванні складних переживань. Добре, що до психолога маріупольчанка звернулася вчасно, не доводячи свій стан до критичного.

 

Олені запропонували пройти курс короткострокової психотерапії (8-10 зустрічей) задля полегшення психологічних станів (тривожність, агресивність, депресію), досягнення відносного спокою, довіри до оточуючих, сприяння процесу адаптації до нових умов, виявленню внутрішніх ресурсів, які є життєво необхідними для майбутнього життя.

 

А у Києві у правобережному центрі «ЯМаріуполь» для малечі віком від 6 до 8 років проводять Хібукі-терапію. Головна діюча особа на терапії – іграшковий собака з сумними очима, в яких діти можуть побачити віддзеркалення свого смутку. А щоб скоріше позбавитися печалі – можна обіймати іграшку. Саме тому в плюшевого собаки дуже довгі лапки. 

 

Хібукі терапія для дітей

 

Справжнім місцем сили та підтримки стали регулярні зустрічі жіночого клубу разом з уважною психологинею центру «ЯМаріуполь» Одеса Лілією. Кожного разу жінки разом з фахівчинею розбирають хвилюючи та важливі теми з життя. Так, одну з зустрічей клубу присвятили материнським відносинам, та як вони впливають на майбутній успіх та досягнення жінки.

 

засідання клубу

 

Наші психологи завжди готові вислухати та надати найкращі поради для боротьби з емоціями, переживаннями, складними психологічними та емоційними моментами, пошуку ресурсів та позбавлення від стресу. Все це важливі кроки на шляху повернення до життя!

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778