3.05.2024

Я Маріуполь. Родина

Понад 2000 маріупольських переселенців оздоровиться у Моршині

У Моршині стартував другий сезон оздоровчого центру «ЯМаріуполь. Родина». Тут створені усі умови, щоб  переселенці з Маріуполя після усіх пережитих жахіть блокади та окупації – відпочили, оздоровилися та пройшли психоемоційну реабілітацію. Це стало можливим завдяки об’єднанню зусиль – ініціативу міського голови Маріуполя Вадима Бойченка підтримала мерія Моршину та партнери ДП «Санаторій «Моршинкурорт». В результаті цього року на Львівщині зможуть відпочити до 2500 маріупольців.

 

На відкриття оздоровчого сезону прийшли мери обох міст та партнери. Вони оглянули корпуси для відпочинку, дитячу кімнату, їдальні, житлової зони та відвідали святкову програму для відпочиваючих за участю творчих колективів Маріуполя та виконавців школи мистецтв Моршина.

 

На відкриття оздоровчого сезону прийшли мери обох міст та партнери

 

Для того, щоб відпочиваючі відчули атмосферу маріупольського дому в інтер’єрі загальних місць використали рідні мотиви Приазов’я. Локації прикрасили маріупольською символікою та малюнками маріупольської художниці Анастасії Пономарьової, а також використані мотиви грецьких орнаментів, притаманні Приазов'ю, які зберігались у музеї народного побуту Маріуполя.

 

Малюнки маріупольської художниці Анастасії Пономарьової

 

У першому заїзді  – 200 маріупольців. Загалом, у Моршині мають змогу  оздоровитися діти від 3 до 14 років у супроводі одного з батьків та літні люди віком 60+. Кількість заїздів цього сезону збільшена з 8 до 13-ти. Упродовж всього сезону на маріупольців чекає трьох разове харчування за повноцінним збалансованим меню та насичена програма відпочинку. Вона сформована за трьома напрямками – спорт, культура та діти. За кожен напрямок відповідають кваліфіковані фахівці. Також працюватимуть психологи. Родзинка оздоровлення – вживання лікувальної води з моршинських джерел.

 

«Завдяки  нашій мережі «ЯМаріуполь» ми зберегли маріупольську громаду, яка зараз знаходиться у різних регіонах нашої країни. Осередки «ЯМаріуполь» діють у 18 містах України та надають комплексну підтримку 62 тисячам маріупольців. Все це результат співпраці нашої команди з різними профільними структурами держави, міжнародними донорами та національними партнерами. Спільними зусиллями ми працюємо над посиленням підтримки маріупольців, вирішенням житлового питання, збереженням освітнього потенціалу та створенням доступної медицини для маріупольців. Все це допомагає повертати наших людей до життя. Дякую  громаді Моршину та Санаторію «Моршинкурорт», які разом з нами на цьому важливому шляху», – зазначає міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

 

Мер Моршину Руслан Ільницький висловив захоплення громадою Маріуполя через її стійкість. За його словами, Моршин готовий й надалі допомагати маріупольцям в оздоровлені. Також очільник міста висловив сподівання, що у майбутньому мрія маріупольців здійсниться і вони зможуть повернутися додому – до українського місті біля моря.

 

Концертна програма для відпочиваючих та гостей

 

Слід зазначити, що рамках відкриття оздоровчого сезону у Моршині пройшла презентація експозиції «Обережно, крихке». На ній представлені знищені російськими окупантами маріупольські вітражі. Мета – зберегти історію та культурну спадщину українського Маріуполя.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778