1.11.2023

Центри підтримки

Працюють професійні психологи: стабілізуємо емоційний стан маріупольців разом

Психологічний супровід – одна з невід’ємних складових роботи центрів «ЯМаріуполь». Разом із партнерами та міжнародними організаціями завдяки сучасним артметодикам нам вдається стабілізувати та відновлювати емоційний стан маріупольців різного віку, долати психологічні бар’єри та повертати людей до життя.

 

Іноді ми намагаємося приховувати або уникати неприємні емоції. Але насправді корисніше розпізнавати ці емоції та проживати їх. Саме це маріупольцям допомагають зробити наші й міжнародні фахівчині.

 

В Одесі психологиня міжнародної організації INTERSOS на заняттях розповіла всі секрети казкотерапії.  Це такий творчий метод боротьби зі стресом. За допомогою метафоричних карток маріупольці розбирались із емоційними проблемами. 

 

Метафоричні картки казкотерапії

 

Разом із фахівчинею усі учасники заняття пройшли всі цікаві етапи казкотерапії: обирали ресурси, малювали та були головними героями. Кожен учасник та учасниця створили свою казку, яка насправді стала відображенням їх справжнього життя.

 

Маріупольці відновлюють емоційний стан за допомогою казкотерапії

 

У Львові психологиня Лілія Бикова зустрілася із маріупольцями, що потребують психологічної допомоги на тренінгу-чаюванні «Психологічне здоров'я. Вплив емоцій на фізичний стан».

 

На занятті учасники розібрали, що таке емоції, які вони бувають і як впливають на наше життя. Які емоції для корисні, а які можуть бути небезпечними. Створили через малюнок свою улюблену емоцію. Виявилося, що найулюбленіша емоція маріупольців -«радість».

 

Чаювання та психологічна підтримка

 

А у Вінниці арт-терапевтичний груповий захід у центрі «ЯМаріуполь» провели представники міжнародної незалежної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» (MSF).

 

Заняття було спрямоване на підтримку психічного та емоційного здоров'я учасників. Сімейний майстер-клас від MSF зі створення фісташкової композиції сприяв вираженню почуттів та емоцій через творчість. 

 

арт-терапія

 

Використовуючи арт-терапію партнери й фахівці допомагають маріупольцям якісно дбати про себе, свій емоційний і психологічний стан, аби з мінімальними втратами для їх життя і нервової системи люди мали змогу впоратися з наслідками жахливих подій й повернутися до життя.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778