2.05.2024

Я Маріуполь. Житло

Продовжуємо створювати соціальне житло для маріупольців у Дніпрі: йде ремонт

Маріупольська міська рада на чолі з мером Вадимом Бойченком працює над вирішенням питання соціального житла для маріупольців. Старт поклав проєкт «ЯМаріуполь. Житло», завдяки якому перші маріупольські родини вже отримали соціальне житло у Дніпрі. Наразі ще 6 секцій приміщень в процесі ремонту.

 

Так у Дніпрі за підтримки уряду Франції та  Міжнародної організації з міграції завершуються ремонтні роботи у десятиповерховому будинку на 202 кімнати, де зможуть жити майже 400 маріупольців.

 

В основі - прозора співпраця з партнерами. Маріупольська міська рада виходить з замовленням, надає технічне та візуальне завдання. А донор самостійно обирає виконавця робіт, який проводить тендери, контролює фінанси.

 

В оновленій будівлі на поверхах, окрім кімнат-квартир для проживання, розташовані душові кімнати, туалети, кухні, є сучасні ліфти та сходинкові перила. Для дітей зроблені спільні зони дозвілля, для дорослих   зони коворкінгу.  Також приділено увагу й озеленю придомової території, виконується монтаж дитячого майданчика.

 

«Задоволений темпом та якістю робіт. Дякую всім, хто реалізує цей проєкт. Будинок плануємо здати вже літом. Тут зможуть жити і великі родини, і літні люди   для всіх створені умови та побудована якісна інфраструктура. Дитячі майданчики, альтанки для відпочинку на свіжому повітрі, а також коворкінги для роботи   все це буде доступно маріупольцям», – мер Маріуполя Вадим Бойченко.

 

Нагадаємо, Маріупольська міська рада  реалізовує проєкт «ЯМаріуполь. Житло»  при підтримці партнерів – Уряду України, Уряду Франції, Міністерства молоді та спорту, Міністерства освіти і науки, Міжнародної організації з міграції, Фонду Ріната Ахметова, ГМ «Проліска».

 

Watch "ЯМаріуполь. Житло": ремонт будівлі у Дніпрі під соціальне житло для маріупольців on YouTube.

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778