23.09.2024

«Школа відновлення громад» за підтримки Уряду Великої Британії

Нещодавно Асоціація міст України на міжнародному форумі презентувала першу в країні «Школу відновлення громад». Цей проєкт спирається на досвід ініціативи «Mariupol Reborn» та міжнародну практику відбудови міст після Другої світової війни. Фінансування проєкту надає Уряд Великої Британії.

 


«Велика Британія має честь підтримувати цей життєво важливий проект, який навчатиме тих, хто найкраще знає свої громади, грати провідну роль у їх відновленні та реконструкції», -  підкреслила Перший секретар Посольства Великої Британії в Україні Люсі Бакленд під час презентації.

 

 


Вона також зазначила, що з радістю присутня на запуску ініціативи, яка спрямована на реконструкцію Маріуполя та інших українських міст, постраждалих від російської агресії. 

 


«Коли нам з колегами представили цей проєкт, ми чітко зрозуміли, що він узгоджується з нашими цінностями, цінностями нашого фонду малих проєктів. Тому ми раді, що можемо його підтримати. Великобританія непохитна у своїй підтримці України зараз - до перемоги, а також після перемоги” - додала Баклед.

 


 Зазначимо що «Школа відновлення громад» — це освітня платформа для підготовки муніципальних керівників, які будуть відігравати ключову роль у відбудові України. Учасники навчаться розробляти стратегії розвитку громад, економічні моделі, вирішувати соціальні проблеми та залучати інвестиції.

 

 Ініціатива була започаткована Асоціацією міст України та ГО «Маріуполь.Реборн» за підтримки Уряду Великої Британії, у рамках програми UK International Development. Партнерами проєкту є Міжнародний республіканський інститут (IRI Ukraine), Метінвест, SCM, Метінвест Політехніка та Національний університет «Києво-Могилянська Академія».

 

Всі ці заходи стали можливими завдяки залученим грантовим коштам від Посольства  Великої Британії в Україні та FCDO. Дякуємо за підтримку

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778