17.06.2023

Центри підтримки

У дніпровському центрі «ЯМаріуполь» Вадим Бойченко зустрівся з Послом Німеччини

Посол Німеччини разом з Вадимом Бойченко та працівниками центру "ЯМаріуполь" Дніпро

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен ознайомилася з роботою та послугами центру підтримки. З мером Маріуполя обговорили результати програми із працевлаштування та домовилися про подальше співробітництво задля підтримки людей в евакуації. 


«Людям треба дати сенс в житті, підтримку. Ми мали досвід реалізації проєктів із працевлаштування переселенців на сході України. Тепер розширили ці програми. Будемо й надалі підтримувати ініціативи корисні для людей», – Анка Фельдгузен.

 

посол дивиться як працює центр

 

Вадим Бойченко подякував за увагу до маріупольців. Він розповів, завдяки проєкту з працевлаштування понад 2 тисяч маріупольців вже знайшли роботу. 


«Ми почали співпрацювати з урядом Німеччини ще після 2014 року. Тоді інтегрували «нових маріупольців» до нашої громади. Тепер ми самі переселенці і спільно працюємо над адаптацією маріупольців у нових містах через працевлаштування».

 

Вадим Бойченко спілкується із послом

Результат – тисячі історій маріупольці, які дякують із допомогою у працевлаштуванні. Адже саме робота – це надійний фундамент для того, щоб почати будувати життя на новому місці.


Серед них – Інна Бобровська. У Маріуполі вона працювала кухарем у кафе. З початку повномасштабного вторгнення жінка з персоналом та членами родини майже місяць переживала бомбардування в підвальному приміщенні закладу. Їй вдалось вибратися до Дніпра. 


«Я дуже жалкувала за втраченою у Маріуполі роботою. Та тут, у центрі «ЯМаріуполь», мені сказали не хвилюватися, роботу знайдуть. У такий короткий термін зателефонували. Тепер в мене є улюблена робота поряд із домом. Я пройшла випробувальний термін у італійському ресторані та вже працюю шеф-кухарем. Власники закладу італійці, навчили всьому і сказали, що я саме та, хто їм потрібен. Я вдячна за допомогу у працевлаштуванні. Вадиму Бойченку, Спілці молоді, організації GIZ. Дякую!» – ділиться Інна. 

 

Маріупольчанка Інна ділиться з мером та послом історією свого працевлаштування

 

Проєкт із працевлаштування у центрах «ЯМаріуполь» реалізовано за підтримки міжнародних партнерів - USAID та GIZ. Так, у мереж центрів з'явилися фахівці-рекрутери, які займаються допомогою з працевлаштуванням - від спілкування з роботодавцями до супроводу всього процесу. Крім того, формуються групи на перенавчання для покращення навичок чи отримання нового фаху, затребуваного на ринку праці. Крім того, завдяки ГО «Маріупольська Спілка Молоді» на базі центрів у Дніпрі та Запоріжжі стартувала програма «Робота для Тебе». Вона діє за підтримки проєкту «Сприяння економічній участі вразливих груп населення, включно з внутрішньо-переміщеними особами, в Україні», реалізованого німецькою федеральною компанією GIZ за дорученням уряду Німеччини.

 

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778