18.01.2024

Центри підтримки

У центрах працюють Помічники ветеранів: підтримуємо наших захисників та їх родини

За ініціативи мера Маріуполя Вадима Бойченка з 1 грудня в центрах «ЯМаріуполь» у межах проєкту «Ветерани» стартувала нова послуга - Помічники ветеранів. Це спеціалісти, які допомагають оборонцям та їх родинам організувати забезпечення базових потреб. Серед них такі як психологічна та юридична допомога, гуманітарна підтримка та 24/7 інформаційний супровід. За перший місяць роботи помічників ветеранів вже відбулось багато зустрічей із захисниками та їх родинами. Проведено важливі для них заходи, надана необхідна допомога.

 

Так, у Києві під час індивідуальної консультації захисник Тарас Столяр дізнався важливу інформацію щодо матеріальної допомоги на лікування: «Я дізнався, якими додатковими послугами можу користуватися за програмою «Ветерани». Дізнався як подати документи на допомогу з лікування після поранення».

 

А у Франківську пані Ольга, дізналась як бути з приводу компенсації на 5 тисяч грн за загиблого сина: «Я почула, що в центру тепер можна вирішувати і такого роду питання. Добре, що перелік послуг розширюється і родини ветеранів війни тепер мають окремого фахівця».

 

У багатьох містах відбулись важливі інформаційні зустрічі із військовими та їх родинами.

 

У Кривому Розі в центрі «ЯМаріуполь» під час зустрічі дружинам оборонців розповіли про нову послугу й можливості підтримки.

 

«Кожну родину військовослужбовців та військовополонених наш центр «ЯМаріуполь» буде постійно підтримувати. Всебічні консультації, підтримка та заходи від психолога», - зазначив керівник центру Володимир Курський.

 

У столиці розповіли про програму підтримки ветеранів війни військовослужбовцям, які перебувають на реабілітації. «Дякую вашій команді за зустріч, за те, що пам'ятаєте та піклуєтесь про нас. Кожен з військовослужбовців мав певні труднощі з процедурами в оформленні документів, пошуку реабілітації. Тепер у нас є ви і це дійсно дуже важливо», - сказала діюча військова, прикордонниця, яка пройшла російський полон Олександра Крученко.

 

У вінницькому центрі «ЯМаріуполь» пройшла зустріч з сім'ями військовополонених захисників Маріуполя. Разом з близькими та рідними полонених обговорювали хвилюючи теми та надавали відповіді на запити з приводу медичної реабілітації та психологічної підтримки в центрі «ЯМаріуполь» та поза ним, юридичного супроводу та пільгових програм.

 

В Івано-Франківську помічник ветеранів провів захід «Залучення грантових коштів для розвитку бізнесу ветеранів та їхніх сімей». Учасники бойових дій та члени їх родин дізналися, як знайти кошти на запуск чи розвиток власної справи. Серед учасників - ветеран Андрій Гльоза. Чоловік продовжує сімейну справу та разом із родиною володіє маріупольським брендом дерев’яних виробів. В умовах війни вони продовжують відроджувати економіку: «Було дуже цікаво! Спікери події ділилися своїм власним досвідом та практичними порадами щодо успішного отримання грантів. Мені, як підприємцю, справді корисно було послухати».

 

Окрім вищезазначених напрямків роботи помічників ветеранів, наші фахівці ще й налагоджують зв’язки та шукають можливості для співпраці з іншими організаціями, аби надати воїнам та їх близьким максимально можливу підтримку.

 

Наприклад, у Дніпрі завдяки співпраці з Дніпропетровським регіональним представництвом проєкту «Мрія» родини полонених, зниклих безвісти, загиблих оборонців України – отримали набори підтримки. Представники фонду привітали із новорічними святами сім'ї воїнів, які були вимушені залишити своє рідне місто через російську окупацію. Передали ковдри та дитячі подарунки. Серед отримувачів і Олена Тиха: «Дякую, що піклуєтесь про нас, це дуже важливо. Ви неймовірні».

 

Дружина військового Яна Рачицька з бебі-боксом

 

А у Рівному за підтримки Волонтерського центру «Осанна» наш Помічник ветерана вручив дружині військового Яні Рачицькій бебі-бокс. Адже багатодітна родина в приємному очікуванні - жінка готується до появи п'ятої дитини.

 

«Дуже дякую Ірині - помічниці ветерана центру «ЯМаріуполь» Рівне за турботу та піклування. В цьому боксі все необхідне на перший час! Це гарний подарунок! Дуже приємно», - із вдячністю говорить жінка.

 

Тож проєкт «Ветерани» працює і ми продовжуємо підтримувати наших захисників, їх родини. Створюємо потужний фронт для допомоги та перемоги.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778