6.02.2024

Центри підтримки

У центрах «ЯМаріуполь» надаємо всебічну підтримку та допомогу родинам військових

Підтримка військових та їх родин – одне з пріоритетних завдань центрів «ЯМаріуполь». В рамках проєкту «Ветерани» допомагаємо їм відновлюватися та адаптуватися у нових громадах. Організовуємо для них заходи дозвілля для зняття емоційної напруги: тренінги, зустрічі, творчі майстер-класи та діалогові платформи.

 

Так, у Тернополі пройшов майстер-клас з малювання акрилом для незламних жінок.

 

До центру постійно приходить маріупольчанка, пані Ірина: «Мені подобається сам формат наших зустрічей та дружня атмосфера. В цей раз я доєдналась, бо малювання допомагає відволіктись від думок, поринути у світ мистецтва».

 Малювання акрилом для незламних жінок

 

У Запоріжжі продовжуються щотижневі зустрічі з сім’ями захисників. Наші маріупольчанки не тільки відвідують тренінги від психолога, а ще й беруть участь у майстер-класах. Нещодавно робили підсвічники.

 

У Хмельницькому Помічник ветерана разом з психологом провели майстер-клас з розпису військових гільз акриловими фарбами. На заході були близькі військовослужбовців.

 

«Відчуваєш себе краще, коли перетворюєш колись небезпечну річ у витвір мистецтва. А в такій теплій атмосфері, отримуєш ще більше позитивних емоцій», - каже маріупольчанка Ярослава.

 Жінки розписують акрилом гільзи

 

У Рівному для членів родин військових пройшов захід з БФ «Рокада» «Казкотерапія. Робота з ресурсами». Працювали над актуалізацією особистісних ресурсів та шукали можливості справлятися зі складними стресовими ситуаціями.

 

У Івано-Франківську дружини військових побували за кулісами справжнього театру та занурилися в атмосферу мистецтва. Це дозволило їм відчути дух театральної та культурної спадщини міста.

 

«Ми були за закритими дверима театральних залів, я побачила як відбувається підготовка та останні лаштунки перед виставою. А ще дізналась про роботу режисерів, декораторів та костюмерів, які створювали чарівний світ для глядачів», – пані Ольга.

 За кулісами театру

 

У Києві Помічник ветерана під час діалогових зустрічей надала необхідну підтримку жінкам, чиї близькі борються за нашу свободу. Говорили також про важливість психологічної допомоги.

 

«Дякую за таку необхідну підтримку та допомогу. Для нас це дуже важливо. Тримаємось разом та віримо у перемогу», - маріупольчанка Оксана.

 

У Вінниці жінки військовослужбовців відвідали захід з психологами БО «Лікарі без кордонів». У затишній атмосфері обговорили те, що зараз турбує найбільше. А ще навчились боротись із переживаннями.

 

Продовжуємо надавати всебічну підтримку ветеранам та їх близьким. Команда Маріупольської міської ради постійно працює над тим, аби захисники та захисниці відчували нашу турботу та вдячність.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778