21.10.2023

Центри підтримки

Відновлюємо психологічний стан тисяч маріупольців та допомагаємо розпочати нове життя

Турбота про фізичне та психологічне здоров’я наших маріупольців, підтримка та надання необхідної допомоги – пріоритет роботи команди міського голови Вадима Бойченка. В кожному із центрів «ЯМаріуполь» працюють фахівці психологічної підтримки, які роблять справжні дива: допомагають маріупольцям вийти з тяжкої кризи та стати на шлях відновлення. Наразі вже понад 20 тисяч маріупольців скористалися психологічним супроводом.

 

Окупація та жахи війни залишили велику рану на кожному з нас. Вийти з депресії, подолати страхи та психологічні бар'єри, віднайти новий сенс жити далі – допомагають маріупольцям наші фахівці.

 

Маріупольчанин Дмитро постійний гість центру у Дніпрі. Чоловік часто допомагає з розвантаженням гуманітарної допомоги, відвідує заняття зі спорту, користується послугами профільних фахівців та долучається до культурних заходів. Але більше року тому він думав лише про те, як вижити у блокадному місті.

 

Майже місяць в окупації шукаючи порятунку. Коли вдалося виїхати до Дніпра, Дмитро звернувся за допомогою до «ЯМаріуполь». У нього був важкий психологічний стан. Сеанси психологині допомогли йому із соціалізацією, самосприйняттям, міжособистісними відносинами.

 

Завдяки «ЯМаріуполь» Дмитро знайшов нових друзів, розкрив творчі здібності та по-справжньому розпочав нове життя: «Я безмежно вдячний центру за допомогу в психологічному та фізичному відновленні. Завдяки вам я зміг адаптуватися у Дніпрі. Тут завжди приймуть з теплом, добротою та турботою».

 

І це лише одна історія із тисяч. Наприклад, Вікторія Єрмолаєва незадовго до блокади Маріуполя відкрила для себе мистецтво малювання. Але з повномасштабним вторгненням в неї пропало бажання творити.

 

Психологиня центру в Одесі дізналася про хобі жінки та перетворила його на інструмент роботи зі стресом. Фахівець подарувала альбом, що став поштовхом до творчого відродження. Пані Вікторія почала брати участь у майстер-класах на базі центру, що дозволило покращити її психологічний стан.

 

У Вінниці за психологічною допомогою звернулась родина пані Світлани. Жінка врятувалася з Маріуполя, але з тих пір здоров'я почало погіршуватися, і це значно вплинуло на психологічний стан. Вона близько року не виходить з дому, але завдяки роботі центру та фахівців вже робить кроки до зовнішнього світу.

 

Жінка вдячна за психологічну допомогу

 

«Людині в стані безвиході найперше треба, щоб її почули і допомогли, – підкреслює пані Світлана. – Дякую за допомогу. Зараз я пробую ходити по сходах в під'їзді. Це дуже нешвидкий процес. Але тепер я точно знаю, що разом ми впораємося».

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778