6.02.2024

Допомога ЗСУ

Вогонь підтримки: маріупольців виготовляють окопні свічки для захисників та захисниць

У центрах «ЯМаріуполь» продовжуємо ініціативу мера Вадима Бойченка із допомоги нашим воїнам. Маріупольці єднаються та виготовляють бафи, шарфи, а ще плетуть маскувальні сітки, виготовляють окопні свічки, збирають теплу допомогу. Наразі у центрах проходить потужна гуманітарна місія зі збору металевих бляшанок для створення «вогників Перемоги».

 

За весь час у центрах виготовили й відправили захисникам 11 тисяч окопних свічок. Маріупольці з усіх куточків країни продовжують долучатися до цієї ініціативи. У Києві маріупольчанка Галина Кулагіна прийшла на допомогу вперше і вже вирішила, що частіше долучатиметься до волонтерства.

 

«Ми маємо об’єднатися, аби допомагати нашим захисникам. Також тут можна поспілкуватися з земляками, а це дуже добре», - зазначає пані Галина.

 

Для виготовлення свічок до центрів маріупольці приносять бляшанки. У вінницькому центрі «ЯМаріуполь» вже зібрали близько тисячі бляшанок, призначених для майбутніх «вогників Перемоги». У вільний час наші земляки беруть участь у майстер-класах.

 Майстер-клас з виготовлення окопних свічок

 

Пані Антоніна із Франківську також вносить свій вклад у Перемогу : «Це для мене означає внесок у справу захисту нашої країни. Кожна бляшанка, кожен витрачений час на виготовлення свічок – це наш внесок у комфорт і підтримку військових в складний час». 

 

У Рівному також долучаються до виготовлення свічок для військових на передовій. Менше ніж за годину маріупольцям вдається виготовити до 100 свічок.

 

«Ми то маємо змогу працювати і жити в теплі, а наші захисники в промерзлих окопах, боронять нашу рідну землю, нищать ворогів. Як можемо - підтримуємо хлопців», - говорить пані Людмила.

 

У Дніпрі Василь Курганов власноруч, в домашніх умовах, виготовляє для захисників окопні свічки. Вони неодмінно зігріють у окопах та бліндажах.

 Придбані хімічні грілки

 

А ось пані Юлія, зі своєю родиною, придбали та передали 200 хімічних устілок та смаколики із побажаннями для воїнів. Працівники дніпровського центру «ЯМаріуполь» також долучилися до акції та зібрали 120 хімічних грілок від колективу.

 

Усю допомогу ми передаємо нашим військовим. Вона буде зігрівати оборонців. Слава Україні!

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778