4.12.2023

Центри підтримки

Юридична підтримка у центрах « ЯМаріуполь»: вирішуємо різнопланові правові питання

Команда Маріупольської міської ради об'єднала у мережі центрів «ЯМаріуполь» різнопланові послуги задля підтримки маріупольців. Зокрема тут надають й безкоштовні юридичні консультації: від перевірки правовстановлюючих документів до правових порад щодо спадщини та соціальних виплат. Наразі у наших центрах маріупольці вже отримали понад 37 тисяч юридичних консультацій.

 

Правові питання можуть виникати у кожного з переселенців, і здійснювати доступ до адекватної юридичної допомоги є важливою умовою справедливості. У кожному центрі «ЯМаріуполь» маріупольці можуть вирішити своє питання, порадившись із професійним юристом, який спеціалізується на широкому спектрі правової підтримки та допоможе фахово скласти план дій.

 

Питання та проблеми, з якими маріупольці звертаються до юристів наших центрів – найрізноманітніші. 

 

Так, у Чернівцях до нашого юриста завітала пані Тетяна. Їй потрібно було її маленькій донечці зробити статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій. Оскільки, це є законним правом п'ятирічної дівчинки, яка зовсім маленькою пережила страшні події окупації Маріуполя.

 

Жінка розповідає, що снаряд поцілив до будинку, де сім’я була разом з трирічною донечкою.  Донька, хоч і маленька, пережила справжній стрес. 

Пані Тетяна вважає, що статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій для її доньки - це справедливо і в майбутньому цей статус допоможе отримати можливу підтримку чи тощо.

 

Юрист центру проконсультувала маму, надала телефони для запису в Службу захисту дітей Чернівецької міської ради та буде вести родину до моменту отримання Витягу про надання вищевказаного статусу.

 

У Вінниці наша фахівчиня допомогла з вирішенням проблеми пані Інні. Маріупольчанка розповіла, що після смерті чоловіка не встигла прийняти спадщину, і тепер нотаріус відмовляється надати їй свідоцтво про прийняття спадку. Жінка уточнила, що спадщину вона не встигла оформити за об’єктивних причин - втрата близької людини та погане самопочуття. 

 

Юристка центру«ЯМаріуполь» проконсультувала пані Інну і порадила вирішувати питання в судовому порядку. Було підготовлено позовну заяву, в якій викладені обставини, що давали право жінці законно поновити строк для звернення до нотаріуса, аби отримати Свідоцтво про право на спадщину.

 

Рішенням суду позовні вимоги були задоволені в повному обсязі. Наданий додатковий строк для прийняття спадщини.

 

У Дніпрі до юристки центру звернулася пані Ірина з питанням щодо виконавчого листа. Фахівчиня надала маріупольчанці консультацію, зробила запит до виконавчої служби щодо стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини.

 

«Дякую фахівчині за кваліфіковану допомогу. В наш час юридична підтримка дуже важлива і те, що в «ЯМаріуполь» можна отримати такі послуги безкоштовно значно полегшує життя», - зазначила пані Ірина.

 

У Хмельницькому до центру підтримки завітала маріупольчанка Карина Старанчук. Жінка звернулась з питань соціальних виплат для ВПО. Юрист надав консультацію та відповів на всі хвилюючі питання. 

 

«Справжній професіонал своєї справи. Відповідальний, завжди входить в положення, робить все що від нього залежить, – ділиться своїм досвідом пані Карина. – Я вже неодноразово звертаюсь за юридичною допомогою, і кожний раз залишаюсь задоволеною».

 

Забезпечення юридичної допомоги є важливою складовою розвитку суспільства, і центри «ЯМаріуполь» продовжують надавати цю послугу нашим маріупольцям.

 

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778