21.10.2023

Центри підтримки

За час роботи центрів підтримки маріупольці в евакуації отримали тисячі медичних консультацій

По всій Україні працюють 17 центрів підтримки заради того, аби допомогти маріупольцям повернутись до нормального життя у нових містах. Наші люди отримують можливість будувати своє майбутнє, а «ЯМаріуполь» у цьому допомагає. В тому числі, й піклується про їхнє здоров'я. За час роботи мережі центрів підтримки маріупольцям було надано понад 52 тисячі медичних консультацій.

 

Багато хто з маріупольців в евакуації потребує постійного медичного супроводу через хронічні захворювання. Крім того, все пережите негативно вплинуло на здоров'я кожного жителя Маріуполя та Маріупольського району. Саме тому у всіх центрах мережі «ЯМаріуполь» працюють професійні сімейні лікарі та терапевти. Вони під час прийому вимірюють тиск з метою ранньої діагностики захворювань серцево-судинної системи, також можуть перевірити рівень кисню та цукру в крові. Можуть отримати фахову консультацію.

 

Так, у Дніпрі лікарка-терапевт центру Ольга Каравська щодня піклується про підтримку здоров‘я та гарного самопочуття наших маріупольців. І люди вдячні за таку увагу й турботу.

 

«Ольга Олександрівна чудовий фахівець. Завжди надає необхідні поради, ліки, направлення, якщо треба. Знаєте, як кажуть: ця людина на «своєму» місці. Відчувається, що вона піклується і допомагає нам, як рідним», – розповідає маріуполець Євген Гладкий.

 

Після перенесених операцій на легенях він звертається до лікарки кожного місяця і завжди отримує необхідну допомогу.

 

Лікарка вимірює тиск пацієнту

 

Також завдяки співпраці з нашими партнерами ми маємо змогу запрошувати вузьких спеціалістів. Наприклад, у Кропивницькому маріупольці мали змогу потрапити на консультацію до ендокринолога.

 

Лікарка надала вичерпні консультації та відповіла на всі питання щодо ендокринних захворювань. Вона також видала електронні рецепти для тих, хто потребував інсулін.

 

Серед тих, хто звернувся – Наталя Ніконова з донькою Іриною: «Чудово, що є така можливість безкоштовно проконсультуватися з вузьким фахівцем та отримати необхідний рецепт».

 

«Центри «ЯМаріуполь» – осередки збереження нашої громади, які об'єднують майже 60 тисяч маріупольців по всій країні. Робимо все, щоб наші люди могли отримати комплексну підтримку та допомогу», – мер Маріуполя Вадим Бойченко.

 

Далі більше. Працюємо разом та покращуємо допомогу.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778