27.02.2024

Центри підтримки

Перекваліфікація: разом з партнерами допомагаємо маріупольцям змінювати професію

Допомагаємо маріупольцям з пошуком себе у нових громадах. Так, проєкт перекваліфікації за підтримки партнерів Stepic CEE Charity тривав три місяці. Завдяки йому маріупольчанки змогли опановувати нові професії. Серед яких - майстер масажу, майстер манікюру, грумер, масажист тощо. Чудові та впевнені результати є в Запоріжжі, Дніпрі та Вінниці.

 

Перекваліфікація для жінок з затребуваних спеціальностей за підтримки наших партнерів Stepic CEE Charity стартувала в грудні. Упродовж декількох місяців дівчата опановували нові професії.

 

У Дніпрі більше десятка маріупольчанок опанували нові навички та стали кваліфікованими бухгалтерами, косметологами, масажистами, кондитерами тощо.

 

Отримують сертифікати по завершені навчання і в Запоріжжі. Так пані Олена, яка звернулася за допомогою у перенавчанні та працевлаштуванні до «ЯМаріуполь», вже пройшла навчання і розпочинає свою кар’єру як грумер.

 Пані Олена, яка стала грумером

 

«Дуже вдячна центру «ЯМаріуполь» за всебічну допомогу і підтримку. Я дуже люблю тварин і в мене самої є собачка, тож захотіла вивчитись на грумера. Дякую», - каже пані Олена.

 

А от наприклад пані Ірина отримала сертифікат про успішне завершення курсів, як майстер манікюру: «Я вдячна за можливість опанувати нову професію. Впевнена, що ця справа принесе мені не тільки задоволення, а ще й фінансову підтримку».

 

У Вінниці медична сестра з Маріуполя, пані Наталя, вирішила змінити своє життя та вирушити у новий професійний світ. Отримавши підтримку від рекрутера «ЯМаріуполь», жінка взялася за вивчення перманентного макіяжу.

 Пані Наталя, майстриня перманентного макіяжу

 

Завдяки партнерству команди Маріупольської міської ради з МОМ та гранту від Stepic CEE Charity, вона стала майстром не лише у напрямку перманентного макіяжу, але і в мистецтві створення гарних брів.

 

Зараз пані Наталя працює на себе: «Дарую жінкам не лише красу, але і впевненість у власній привабливості!»

 

Команда мера Вадима Бойченка піклується, щоб маріупольці мали всебічну підтримку та допомогу під час адаптації. Тож разом із партнерами допомагаємо нашим людям змінювати професію та життя на краще разом з «ЯМаріуполь».

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778