23.02.2024

Я Маріуполь. Житло

У Києві презентували напрацювання проєкту соцжитла для маріупольців

У Києві пройшла конференція «Житло для життя: комплексні рішення для внутрішньо переміщених осіб». Заступник міського голови Маріуполя Сергій Захаров поділився напрацюванням по напрямку створення соціального житла для маріупольців. 

 

«Майже 2 тисячі маріупольців мають гостру проблему із житлом. Саме тому Маріупольська міська рада разом із партнерами розпочала проєкт «ЯМаріуполь.Житло», який має на меті створити соціальне житло шляхом ремонту гуртожитків у різних регіонах України», - розповів Сергій Захаров. 

 

Пілотний ремонт гуртожитку у Дніпрі, де наразі проживає 36 родин, дозволив розширити географію підтримки. Гуртожиток відремонтували завдяки підтримці Урядів України та Франції Франції, Міжнародній організації з міграції та іншим партнерам. Наразі в планах відкриття 4 гуртожитків: двох у Дніпрі та двох у Чернівецькій області. 

 

Також наразі йде пошук можливості для реалізації проєкту в інших містах України. Це - Запоріжжя, Львів, Кропивницький, Київ,  Хмельницький та Івано-Франківськ. Йде пошук приміщень та партнерів. 

 

«В першу чергу ми забезпечуємо тимчасовим житлом найбільш вразливі категорії – багатодітні сімʼї, родини військовополонених, особи з інвалідністю, літні люди, сім’ї, де є загиблі через військові дії та інші. Адже вони особливо потребують допомоги у важкий період», - Сергій Захаров.

 

 

Більше новин на нашому телеграм каналі, переходь за посиланням
t.me/mariupol_1778